Wat doet een ontruimingsbedrijf?

Een ontruimingsbedrijf schakel je in bij veel verschillende soorten ontruimingen. Vaak zijn dit vervelende en emotionele klussen, bijvoorbeeld bij een woningontruiming na overlijden of een faillissement. Bij een ontruiming komt vaak meer kijken dan alleen het leeghalen van het huis of bedrijfspand. In dit artikel lees je wat een ontruimingsbedrijf voor je kan betekenen.

Soorten ontruimingen

Een ontruimingsbedrijf kun je inschakelen voor de volgende soorten ontruimingen:

  • Woningontruiming: ook hier zijn weer verschillende vormen van. Een ontruimingsbedrijf helpt bij verhuizen, maar ook bij het ontruimen van de woning als je huurder met de noorderzon is vertrokken of de woning wordt uitgezet.
  • Seniorenverhuizing: senioren verhuizen vanuit een woning naar een zorginstelling.
  • Bedrijfsontruiming: het verhuizen van een bedrijf naar een nieuw pand of het leeghalen van de bedrijfsruimte bij een faillissement.
  • Huis leeghalen na overlijden: het leeghalen en eventueel schoonmaken van een woning na een overlijden.
  • Wietplantages opruimen: ontruimingsbedrijven beschikken ook over de juiste kennis en middelen om een wietplantage veilig en goed op te ruimen.

Naast de bovengenoemde soorten ontruimingen bieden ontruimingsbedrijven ook veel extra diensten. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om schoonmaakwerkzaamheden, tuinonderhoud en kleine klusjes ook te laten uitvoeren door het ontruimingsbedrijf. Zo is de woning of het bedrijfspand klaar voor oplevering. Daarnaast is het ook mogelijk je inboedel door het ontruimingsbedrijf te laten opslaan of opkopen.


Wat zijn de voordelen van een ontruimingsbedrijf?

Een ontruimingsbedrijf neemt je veel werk uit handen en zorgen ervoor dat de ontruiming snel en soepel verloopt. Woningontruimers beschikken over de juiste kennis, ervaring en materialen en werken zorgvuldig en respectvol. Zo verloopt de ontruiming zorgeloos voor jou: je hoeft nergens meer rekening mee te houden en je bent minder emotioneel betrokken.

Wil je toch meer zelf doen? In dit artikel lees je 5 tips voor een woningontruiming zonder stress.