Woonkamer inrichten

Uw woonkamer inrichten

De woonkamer is een plek waar veel tijd wordt doorgebracht en waar gasten ontvangen worden. Het is niet alleen een plek voor gezelligheid maar ook een plek waar veel ontspannen wordt. Bij het inrichten van uw woonkamer wilt u dat het een plek wordt geheel in uw eigen stijl. Het kiezen van de juiste kleur is hierbij bepalend en draagt bij aan de sfeer. Naast de juiste kleur is het ook belangrijk om genoeg verlichting te hebben. Met verlichting gooit u gemakkelijk de sfeer in de woonkamer om. Om de woonkamer helemaal af te maken kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een mooi tv-meubel.

Ruimte indelen

Voor dat u begint met het inrichten van de woonkamer, is het verstandig om eerst met het gezin de opties te bekijken. Wat is er mogelijk in uw woonkamerruimte? Bepaal waar uw tv-meubel komt te staan, de kleur van de muren, de meubelstukken, de vloer en de verlichting. Maakt daarom een simpele plattegrond van de ruimte en teken daarop de elektriciteitsvoorzieningen, ingebouwde kasten, verlaagd plafond, eventueel openhaard, deuren en ramen. Nu is het gemakkelijk om te bepalen hoe de opstelling van uw nieuwe woonkamer gaat worden. Vervolgens is het brainstormen voor leuke meubels en kleuren voor in uw woonkamer.

Functie van de kamer

De woonkamer wordt veelal gebruikt om te ontspannen maar wordt voor meerdere doeleinden gebruikt. Er wordt namelijk in de woonkamer ook gelezen, gegeten, tv-gekeken, geknutseld, gegamed, gespeeld, gewerkt, er worden gasten ontvangen en er worden hapjes voorgeschoteld. Daarom worden er in veel woonkamers ook een dinertafel of een bureau om te werken geplaatst. Bij het plaatsen van een bureau om te werken, moeten er wel voldoende stopcontacten aanwezig zijn en wilt u de bekabeling zo goed mogelijk wegwerken.

Een open gevoel creëren

Wat nog steeds voorkomt is dat mensen hun woonkamer volproppen met decoratie en meubels. Hierdoor creëert u het gevoel dat de woonkamer te klein is en zorgt tevens voor een benauwd gevoel. Het is één van de moeilijkste taken om balans te vinden tussen gezelligheid en een woonkamer die overvol is. Wilt u een bureau plaatsen om aan te werken, zorg dan dat het blad niet te zien is vanaf uw zetel in de woonkamer. Zo is het niet erg als het bureaublad een beetje rommelig is.

Bron: www.interieurdesigner.nl/interieurtips/woonkamer-inrichten